zaterdag 13 juni 2009

Ziek, ziek, ziek...

De pest, malaria, de gekke-koeienziekte, SARS, de vogelgriep én
nu ook nog eens als klap op de vuurpijl: de Mexicaanse griep.
Men kan tegenwoordig nog maar amper over straat zonder een mondkapje. Gaat men z'n huis in, moet men eerst in een desinfecterende bak stappen. Al die ziektes en pandemieën lijken alleen maar narigheid met zich mee te brengen.
Maar gelukkig niet lang meer, want de opkomende zon van vermakelijk tijdverdrijf straalt eindelijk door menig huiskamer.
Men kan vanaf nu zijn eigen killervirus maken. Probeer nu met je eigen huis-tuin-en-keuken ziekte de mensheid uit te roeien.
Speel de simplistische eerste versie hier, of waag je hier(!) aan de uitgebreide tweede versie.
Leer het plezier kennen van het hebben van een eigen virus. Geniet van de positieve kant van al die ziektes. Roei de mensheid uit, breng ze weer tot leven en probeer het nog eens!

donderdag 11 juni 2009

De innerlijke artiest

Een nieuwe manier om de innerlijke artiest in uzelf los te laten. Een groot voordeel: het is multidisciplinair. Het gaat hier om een programma waarmee je met je stem kunt tekenen. Het volume en de hoogte bepalen hoe de tekening eruit komt te zien. Het lukte mij nog niet erg, maar als je goed bent, zou je iets moeten kunnen maken als dit:



Probeer het zelf hier.

100 Trillion Dollar Ad Campaign

Reclame hoeft niet duur te zijn...



Meer?

Ja! Veel meer!

woensdag 10 juni 2009

Slow Show Lankmoedige mix

Hallo leute. Door de recente post over The National, kreeg ik enorm veel zin om een van hun nummers te coveren. De keuze is gevallen op het nummer 'Slow Show', waar ik een getransponeerde akoestische versie van heb gemaakt. Alle instrumenten/geluiden/zang zijn door mijzelf ingespeeld, daarbij gebruik makend van een el-cheapo microfoon (wat helaas goed te horen is bij de zang). Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om fatsoenlijk drumpartijen op te nemen, dus heb ik mijn drumstokken gebruikt om wat woodblock-achtige tikgeluiden te creëren. Het nummer zal ongetwijfeld nog veranderen in de toekomst, maar deze versie is wel aardig compleet. Laat me weten wat jullie ervan vinden!



Een live uitvoering van het oorspronkelijke nummer vinden jullie hieronder:

dinsdag 9 juni 2009

Fernseher Tipp

Tegenwoordig is het erg moeilijk om tv te kijken zonder te worden geconfronteerd met een Volendammer of Henkjan Smits. Hoewel de gemiddelde Nederlander dit juist prachtig vindt en staat te dansen en te springen op de bank bij dit soort breindodende televisie vindt ik het tijd worden voor een tv-tip voor mensen waar nog wel wat gebeurd in de bovenkamer.



De Slag om Brussel (VPRO) is een erg leuk programma waarin een aantal vragen over het functioneren van de Europese Unie worden gesteld. Het programma is een beetje in de stijl van een andere tv-topper De Keuringsdienst van Waarde (RVU). En dat is niet zo vreemd aangezien de presentatoren dezelfde zijn. De tip komt misschien enigzins te laat aangezien de Europese verkiezingen al zijn geweest, maar het programma blijft zeker de moeite waard. Vooral de afleveringen over Euroscepsis en de autolobby zijn interessant.

Voor de mensen die toch liever Volendam hebben: probeer dit eens. Het is spannender, er gebeurt meer en het is minder voorspelbaar.

Facebookhumor


Zoals sommigen van jullie zullen weten, ben ik sinds kort actief op Facebook (je moet wat met al die vrienden die in het buitenland zitten). Het fenomeen Facebook heeft ook een hele eigen soort van humor gespawned die ik, sinds ik lid ben geworden, extra kan waarderen. Zo is via Facebook heel leuk in Jip-en-Janneke taal uit te leggen wat de wereldleiders zoal uitspoken. Ook Radio Free Europe heeft een eigen versie, uiteraard gericht op (de leiders van) Europa. Bovendien staan er in deze versie ook interessante links naar artikelen bij, zodat de gemaakte grappen te begrijpen zijn. Nuttig en grappig dus, een niet te versmaden combinatie. Lach ze!



-Verba volant, scripta manent-