zaterdag 30 mei 2009

Haute Couture

Tijdens het zoeken naar een verrijking van mijn kleerkast, ben ik gestuit op een zeer gewild en geliefd T-shirt welke ik jullie toch niet wilde onthouden. Het zogeheten 'Three Wolf Moon T-shirt' krijgt de een na de andere lovende recensie en ik ben benieuwd of het ook aan de hoog gespannen verwachtingen kan voldoen.

Kunnen jullie mij helpen bij de lastige keuze van het kopen of niet-kopen van dit prachtige kledingstuk?

Lees vooral ook even de recensies van dit magische stukje haute couture.

vrijdag 29 mei 2009

Step into my office....It's clean

Yes...


Eindelijk, daar is hij dan. De heilige graal van de pulp. Vijfentwintig minuten vol emotie, vuur, secret ingredient X (Powerpuff Girls, je weet) en het spul waar dromen van worden gemaakt (paddestoelen?). Het moge duidelijk zijn, ik heb het natuurlijk over de nieuwe EP, Marble, van Le Le.


De biba-boys van Le Le hebben er zes ware kunststukjes van gemaakt. Tekstueel gezien zijn nummers als "Douchebag Status" en vooral "Luxe Benen" een revolutie in zinsopbouw en taalgevoel. Ook aan de beats is de nodige aandacht besteedt en deze voegen dan ook echt wat toe aan de nummers. Immers...is een liedje zonder muziek wel een liedje? Is een boom zonder stam wel een boom? Is een boek zonder bladzijden een boek? En is "De Wereld Draait Door" zonder Matthijs van Nieuwkerk wel "De Wereld draait door"?

Maar voordat ik de filosoof in mij los laat geef ik u mijn advies. En deze luidt: bemachtig die meuk en verrijk de geest.

Voor de twijfelaars:




PS
Is pizza zonder kaas wel een pizza? Is IKEA zonder missende schroefjes nog wel IKEA? En zijn Teletubbies zonder...

donderdag 28 mei 2009

Goud

Gratis track van Le Le getiteld "Golden Boy"
I like!



Hip Hop met Sufjan Stevens

Graag wil ik u attenderen op een zeer interessant projectje. De heer Tor, producer van beroep, kwam op het idee om de muziek van Sufjan Stevens te combineren met Hip Hop. Een niet zo voor de hand liggend idee omdat singer-songwriter Sufjan Stevens zich meer in de hoek van de folk-muziek begeeft.



Resultaat: een luie zomerplaat met heerlijke beats van Sufjan Stevens en lekkere laid-back raps van de relatief onbekende mc's. Lekker voor op de achtergrond.

Zelf ben ik al een aantal maanden in bezit van deze mixtape en ik blijf deze plaat regelmatig opzetten om lekker te chillen in het zonnetje. Aangezien ik over het algemeen vrij snel raak uitgekeken op muziek wil dat wel wat zeggen.

Het mooie is dat deze mixtape u alleen wat bandbreedte kost want hij is GRATIS en voor NIETS. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.


Morgen een recensie van de nieuwe plaat van Le Le (Ecoutez, hij komt hard!).

Eine Quelle des Amusements

Geen zeer specifieke tip dit keer, maar meer een tip waarvan ik hoop dat deze leidt tot meer tips. De site http://www.joost.com bevat reuze veel interessante filmpjes, onderverdeeld in een aantal kanalen. Voor de mensen onder jullie die, net als ik, erg van geschiedenis houden is dit kanaal waarschijnlijk erg interessant. Wanneer jullie leuke filmpjes ontdekken, hoor ik het natuurlijk graag op dit blog!

-De minima magnus scintilla nascitur ignis-

The Order Electrus

Animaties kunnen erg vet zijn, zeker als ze goed worden toegepast in een niet geanimeerde setting. Het volgende filmpje is daar een mooi voorbeeld van. Kijk, lach en bewonder!

Gemaakt door Floris Kaayk. Op zijn site staat nog meer mooie filmpjes.

PS
Dit hadden we veel eerder moeten doen :-) Leuke tips van iedereen!

woensdag 27 mei 2009

Niedercultuur

Na een nacht waarin ik welgeteld 3 kwartier heb geslapen, was ik toe aan wat simpeler vermaak, aangezien de haute cultuur waar ik me normaliter mee omring te hoog gegrepen was voor mijn arme slaapgedepriveerde grijze massa. En wat schetste mijn verbazing toen ik lichtelijk absentia mentis het elektronische netwerk afstruinde: een site vol mensen die ofwel niet zo heel snugger zijn, ofwel last hebben van slaapdeprivatie en daarom wel erg domme fouten maken. Anyway, watch and enjoy deze uitingen van stupiditeit:

KLIK

dinsdag 26 mei 2009

Arthur Ebeling

Het verheugt mij te zien dat er reeds drie hoogwaardige berichten zijn geplaatst en dat op dag der verrijzenis(ofwel de Eerste Paasdag) van dit digitale Tipp des Tagesbuch. Als dit doorzet(en daar heb ik goede hoop op), kunnen we het blog misschien beter omdopen tot, ja, wie sag Ich das jetzt, het mehrere-Tipps-in-mehrere Tagen-blog.

Welnu, laat ik mij kwijten aan mijn taak u te vermaken. Voor jullie in de aanbieding heb ik een zogenaamde OONA (Onterecht Onbekende Nederlandse Artiest) waarvan ik het genoegen heb gehad hem live te mogen zien optreden afgelopen maandag. Ik heb het hier over Arthur Ebeling, een Nederlandse Blues/Jazz muzikant met ongelooflijke gitaar-skills, waar ik slechts vochtige dromen over kan hebben. Ter illustratie enkele filmpjes:



Een cover van I've got a woman van Ray Charles:





Neemt van mij aan dat hij live (als in er daadwerkelijk bij zitten)nog veel beter uit de verf komt. Geïnteresseerden nodig ik van harte uit zijn nieuwste album bij mij te komen beluisteren.

Poems to ponder

Ha wat leuk, ik voel mij natuurlijk zeer vereerd vanwege het feit dat ik hier als medeblogger acte de presénce mag geven. Let's kick things off met enkele gedichten van door mij bewonderde auteurs, ter leringhe en vermaeck maar natuurlijk vooral om de sensibiliteit voor schoonheid (die in elke ziel aanwezig is) te vergroten.

Omdat ik wel gecharmeerd ben van het groteske gebaren en dramatiek houd ik het even bij wat (neo)romantiek. Denkt u aan de Tachtigers (Kloos) en Expressionisten (Kloos), de decadente poétes maudits van de franse zwarte romantiek (Baudelaire) , en Jotie T'Hooft, een late navolger uit de sixties (die om dat te compenseren dan weer heel vroeg gestorven is). Alle leuke hokjes daargelaten bevinden ze zich duidelijk
in the same vein, wat mij betreft dan toch.


Aan een passante

De straat omgaf mij met haar daverend kabaal en
Lang, slank, in diepe rouw ging mij een vrouw voorbij,
Verheven in haar smart; met fraaie hand liet zij
De zoom van haar gewaad opzweven en weer dalen,

Op snelle benen en met statueske grootheid.
En uit haar ogen, loden lucht waar storm ontspringt,
Dronk ik verkrampt, bevangen als een zonderling,
Zoetheid die fascineert, genot dat tot de dood leidt.

Een bliksemflits... en toen de nacht! ­ Vluchtige schone
Wier blik mij één moment met levenskracht beloonde,
Zal ik je in het eeuwig leven pas weer zien?

Elders, ver weg van hier! Te laat! Of nooit misschien!
Ik weet niet waar jij vlucht, jij niet waar ik zal gaan,
Vrouw die ik had bemind, vrouw die dat hebt verstaan!


Charles Baudelaire (in: Les Fleurs du Mal, 1857)

--

Sonnet

Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten,
En zit in 't binnenst van mijn ziel ten troon
Over mij zelf en 't al, naar rijksgeboôn
Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.

En als een heir van donkerwilde machten
Joelt aan mij op en valt terug, gevloôn
Voor 't heffen van mijn hand en heldere kroon:
Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten.

-- En tóch, zo eindloos smacht ik soms om rond
Úw overdierb're leên den arm te slaan,
En, luid uitsnikkende, met al mijn gloed

En trots en kalme glorie te vergaan
Op úwe lippen in een wilden vloed
Van kussen, waar 'k niet langer woorden vond.


Willem Kloos (1859 - 1938)

--

Heimwee

De tijden zijn zwart.
wij zijn eeuwen en eeuwen te laat geboren.
in een mantel gehuld, door een
engel op weerlichten doortocht verloren
en door het onuitroeibaar heimwee vervuld
den Koning te zien voor Wien ik had willen strijden,
schrijd ik naar den Dood

en die een krijgsman had willen zijn
in de harstochtelijkste aller tijden,
moet nu in late verwilderde woorden gewagen
van eeuwen, die versomberden tot verhalen
duister en vurig
van Kruistochten en Kathedralen.

Marsman


--

EENHOORN

Here, zonder naam en zonder gezicht
Zie vanuit den hoge
Op uw droeve eenhoorn neer
Die danig hunkert naar uw licht,

Die sierlijk door de wouden dwaalt
Maar bladeren geen voedsel vindt,
die voor de poort der doden draalt,
Allen bladeren op uw wind.

Here, zonder handen zonder stem
Snij de lichtlans van zijn voorhoofd
En vang hem in uw stalen klem
Voor de wereld hem de glans ontrooft,

Lok hem langs de stapsteen sterven,
Niet als anderen domweg gedoofd
Maar rein, vrij van bederven
Langs de kruisweg waar hij in gelooft.


Jotie t'Hooft

prima malorum causa

Tsja, wie is nu eigenlijk de aanstichter van dit 'kwaad'? Laten we het erop houden dat wij een aantal cultuurminnende lieden zijn. En nee, dan bedoelen we niet Jan Smit en de TROS maar J.S. Bach en de VPRO. Dan is dat ook meteen duidelijk.

Laat ik dan ook maar op de inhoud overgaan, mijn Tipp des Tages: Laurent Garnier's nieuwe album Tales of a Kleptomaniac. Luister en laat u overdonderen. Geweldige elektronische muziek, lees zijn bio via allmusic.com, want ondergetekende gaat natuurlijk niet de boel lopen vertalen.

Tipp des Tages: 3 alles behalve laffe nummers

Aan mij de eer om de aftrap van dit blog te verzorgen. Faalangst maakt zich mij meester. Maar gelukkig weet ik met uiterste inspanning toch nog wat uit mijn toestenbord te persen.  Mijn onderwerp: een aantal muzikale ontdekkingen. Te beginnen met:

Otis Taylor - Ten Million Slaves

Deze oude knakker is al in 1977 uit de muziek gestapt en antiekhandelaar geworden. Echt Rock & Roll. Maar hij heeft zijn banjo (!)  weer opgelapt en een supervet nummer gemaakt. Is ook te horen in de trailer van de film "Public Enemies". Zeer vetjes en rockt zeker donkeyballs.   

Verder zijn de heren van Depeche Mode ook weer terug. En hoe. Met een supervette single en met een supervette (vrij zieke) clip. 

(Helaas wordt imbedden naar de echte video niet toegstaan dus daarom deze versie met intro) 

Als laatste wil ik u nog even attenderen op een remix gemaakt door de gasten van Basement Jaxx. Zij hebben Cold Shoulder van Adele flink onder handen genomen en het resultaat mag er zijn. Dankzij Basement Jaxx klinkt Adele voor de verandering eens cool...