zaterdag 20 juni 2009
Mooi en ranzig: een muzikale update
Dat was de mooie muziek. Dan nu de ranzige...
Al een klein half jaartje geleden heb ik dit nummer ergens van een obscuur blog gepikt en tot mijn grote verrassing wordt het nu zelfs op de radio gedraaid. Persoonlijk had ik dat niet voor mogelijk gehouden aangzien het nummer zo extreem pulp is en zo extreem slecht is en daardoor misschien ook wel weer wat heeft. Vooral de meesterlijke bas is meesterlijk zoals ik ook al in het bijvoegelijke naamwoord aangaf. Bij dit soort muziek zijn er eigenlijk maar twee reacties mogelijk: kut of kut (maar meesterlijk). Helaas is het feit dat zoiets op de radio wordt gedraaid ook meteen de doodslag voor dit soort nummers. Dit moet vooral underground blijven wil het cool zijn. Het nummer waarover het gaat is 'Feed the Horse' van de Fagget Fairys. De titel van het nummer is minder onschuldig als dat het op het eerste gezich lijkt. Nieuwsgierigen: gebruik Urban Dictionary.
donderdag 18 juni 2009
Verba volant, scripta manent

Hey y'all, and welcome to my crib, let me show ya lot around. As you can see, the fridge is quite empty, that's b'cause I got homies to cook for me. Let me show you my wheels: here's my pimped-out bicycle with 3 fully functional gears and one functional break. Only got one b'cause I'm so damn famous people let me travel fo'free, y'know. In my room, I get all the newest films fo'free. Now let me show ya my books I got over here...

CUT!
oh, wait... how foolish of me, showing off me books. I understand it's not done to show my books, being a celebrity and all, b'cause I have to set an example for the youth here, and we don't want no bitches being all critical and political and stuff. Well let's continue...
Nou vandaag niet! Ik wil jullie graag even wat vertellen over mijn boekenkast en wat daarin zoal te vinden is. De bedoeling is dat jullie ook een keer wat schrijven over jullie boekenkast en dat we op den duur aan elkaar boeken kunnen aanraden of boeken kunnen uitwisselen.
Aangezien mijn boekenkast te vol staat om alle boeken erin te behandelen, beperk ik mij tot recent gelezen/gekochte boeken. Ik hanteer een duaal systeem: een boek voor de leerinck ende een boek ter vermaeck. Ik zal beginnen met de boeken ter vermaeck.
Ik heb net het boek Brandende Liefde van Jan Wolkers uit. Ik wilde graag wat boeken van de grote 4 lezen, dus heb ik dit boek samen met het boek De Aanslag van Harry Mulisch van wat boekenbonnen aangeschaft.
Over Brandende Liefde ben ik niet erg tevreden. Het verhaal over een kunstenaar die de vader van zijn hospita op zijn sterfbed verzorgt en onderwijl een soort van verhouding heeft met een andere bewoner van het huis die model staat voor enkele van zijn schilderijen kon mij niet echt boeien. Hoewel het einde van het boek, waarin de thema's liefde, lust en dood op een goede manier met elkaar verbonden worden, wel goed was, is de rest van het verhaal wat saai.
De Aanslag kon mij echter meer bekoren en is zeker een aanrader voor de casuale lezer, waar ik mijzelf onder schaar. Het verhaal handelt over een voor de hoofdpersoon aangrijpende gebeurtenis die plaatsvond tijdens de hongerwinter en hoe deze gebeurtenis blijft terugkomen in zijn leven, terwijl hij deze gebeurtenis zelf liever wil vergeten.

In de planning om te lezen, staat de op het moment erg goed verkopende Herman Koch, met zijn boek Het Diner waarin tijdens een diner tussen twee families blijkt dat een familie nogal disfunctioneel is en een geheim verbergt dat de carrière van de vader, die in de politiek zit, kan verwoesten. Hoe ver gaat de politicus om dit geheim een geheim te laten om zo zijn carrière te beschermen? Het boek schijnt wat weg te hebben van de Dogma-95 film Festen.

Na dit boek zal de ook pas aangeschafte boekenbundel van De Vertellingen van Duizend-en-één Nacht aan bod komen, waar ik ook erg benieuwd naar ben.
In de categorie van de "Lezen om te leren" boeken, ben ik nu bezig met De Grote Atlas van de Wereldgeschiedenis. Heel handig voor als je en van geschiedenis houdt en geen iota afweet van topografie, aangezien alles letterlijk goed in kaart wordt gebracht, zodat je alle gebeurtenissen goed kunt plaatsen. Tegen mijn eigen regels in ben ik min of meer gelijktijdig bezig met leerboeken over de globalisatie van de wereldpolitiek en de waarheden en onwaarheden achter de Da Vinci Code. Dit laatste boek, bestaande uit allemaal losse artikelen, is erg interessant als je jezelf afvraagt op welke (samenzwering)theorieën de Da Vinci code nu eigenlijk is gebaseerd, met een flinke portie (Bijbelse en Christelijke) geschiedenis en esoterische onderwerpen.

Goed, genoeg over mijn boeken en mijn crib, ik ben benieuwd welke boeken er in jullie cribs zijn aan te treffen.
dinsdag 16 juni 2009
Gitaar: Elektrisch vs Akoestisch
U heeft gesproken en daarom nu de uistslag van deze eeuwenoude vraag (althans vanaf het moment dat de elektrische gitaar bestond dan) vereeuwigd in een heus blog artikel.
Met een kleine meerderheid (58%, 7 stemmen) verkiest u de elektrische gitaar boven de akoestische (41%, 5 stemmen). Behalve het feit dat de elektrische gitaar de winnaar is van deze poll weet ik eigenlijk niet welke verdere betekenis men aan deze verkiezing kan ophangen. Dat ga ik dan ook maar niet proberen. Inspiratie en originaliteit komen namelijk niet uit de lucht vallen. Mocht dit wel het geval zijn dan sta ik kennelijk nooit op de goede plaats. En met deze trieste constatering sluit ik deze mededeling af, u een klein beetje wijzer achterlatend.
Een echte gitaarheld...
Abendessen bei Kerzenschein
Graag zou ik van u uw voorkeuren wat betreft plaats, dieet en tijd te weten komen, zodat wij dit voornemen zo spoedig mogelijk tot realiteit kunnen maken. Ook vraag ik u na te denken over eventuele gespreksthema's, zodat de avond niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een verrijking van de geest zal opleveren.
maandag 15 juni 2009
Harry Piekema en de Marketing Manipulatie

Het is waarschijnlijk niet nieuw voor de meesten onder u dat Albert Heijn een actie heeft waarbij zij garanderen bepaalde producten voor de laagste prijs verkopen. Mocht het zo zijn dat je een product elders goedkoper is dan geeft Harry Piekema u dit product gratis mee + een appeltaart. Leuk en sympathiek, want zo is Harry. Helemaal leuk wordt het als Albert Heijn de goedkoopste producten garantie niet kan waarmaken en mensen massaal gratis producten en appeltaarten inslaan. Op Dumpert wordt er al gesproken van een ware Piekemafail! Inderdaad erg leuk dat we met z'n allen de Appie er bij naaien.

Een klassiek voorbeeldje van marketing waarmee de Albert Heijn zich in eigen voet schiet. Of toch niet? Want de beste reclame is natuurlijk niet de laagste-prijzen-actie, maar al die foto's van gratis producten plus de appeltaart voor eens en voor altijd op het web. Naar mijn mening hebben de marketing-boys van de Appie dit al lang ingecalculeerd en hebben ze zelfs gehoopt op de nagenoeg gratis reclame die vanzelf via het internet wordt verspreid. Ja, je geeft inderdaad wat producten gratis weg, maar dit weegt natuurlijk niet op tegen de vele duizenden euro's die een normale marketingcampagne met tv-spotjes kost. Al met al een mooie viral van Albert Heijn die vele websites al dagen bezig houdt.
Wat denken jullie? Is het een Piekemafail of is het een uitgekiende marketingstrategie?
PS: Hopelijk kan ik zelf ook nog een slag slaan bij de Appie. Zo ben ik dan ook wel weer.