dinsdag 2 juni 2009

Cold War Kids 2.0

Misschien kennen sommigen van jullie de Cold War Kids reeds. Voor diegenen voor wie dit niet het geval is: Cold War Kids is een band uit de VS die Indie rock speelt op een "vuile", ruige, bluesy manier. Het heeft wat weg van de White Stripes, maar dan een wat meer aangeklede versie.

Om u even in te kijken:



Welnu, deze band heeft even een nieuwe lat gelegd wat betreft videoclip-design. De bandleden hebben hun nummer I've seen enough in vier verschillende uitvoeringen met verschillende bezettingen opgenomen. Vervolgens is het aan jou de taak hier de juiste (of juist heel foute) combinaties uit te vormen. Zo kun je dus de drummer met een drumcomputer de beat laten spelen, terwijl de bassist de bassline doodleuk op een contrabas neerlegt. Great fun! Have a try.

2 opmerkingen:

  1. Ken ze al wel een tijdje, maar heb ze altijd weggezet als: wel aardig, niet bijzonder. Tijd voor een hernieuwde kennis making aangezien het eigenlijk toch best wel vet is.

    Leuk customize-dingetje trouwens. Mijn ultieme combinatie is: Geel. Groen, Blauw, Rood.

    Hoe vet zou het zijn als je dit in realtime bij concerten kan doen. Iedereen een totaal andere ervaring tijdens zo'n concert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een band die ik grijs heb gedraaid.
    Ik kende dit nummer ook al, dus het was even lastig iets beters én coels in verschillende combinaties te zien.

    Mijn ultieme combinatie is: Groen, Geel, Blauw, Rood.

    Verder een heel vet concept. Zouden meer artiesten moeten doen. Voor ieder wat wils.

    BeantwoordenVerwijderen